Gas Station Simulator je najpredávanejšou hrou na Steame! Čo sa skrýva za úspechom tohto titulu?

Patrik Valt

19.09.21 15:56

Čas čítania 02:08

GAS STATION SIMULATOR

Zdieľať tento článok:

Zdroj: steampowered.com

Dokážete rozbehnúť úspešný biznis? Hlavnou črtou je práve slobodný prístup pri riadení čerpacej stanice.

Hneď pri prvom spustení simulátora čerpacej stanice vás zaleje studený pot. V hlave vám budú kolovať myšlienky typu: „Ako toto môže byť najpredávanejšou hrou?“ No nenechajte sa odradiť! Tento počin od malého vývojárskeho štúdia – DRAGO Entertainmentukrýva väčší potenciál, než sa môže na prvý pohľad zdať.


Zdroj: drago-entertainment.com

Gas Station Simulator vyšiel na platforme Steam 15. septembra 2021. Už od prvých dní lámal rekordy v počte predaných kópií. Vývojári sa práve kvôli tomu rozhodli, že hra bude začiatkom roka 2022 dostupná aj na konzolách Xbox One/Series X a PlayStation 4/5. V nasledujúcich riadkoch vám zodpovieme, prečo dať danému, na prvý pohľad nie veľmi atraktívnemu, titulu šancu.

Samotný názov hry nám napovedá, že ide o žáner Simulation Video Game (simulátor). Je potrebné podotknúť, že v súčasnosti je pojem simulátor veľmi širokospektrálny. Niektoré herné počiny používajú prívlastok „simulátor“ aj napriek tomu, že v skutočnosti s daným žánrom nemajú nič spoločné. To však v tomto prípade neplatí. Gas Station Simulator je čistokrvný simulátor okorenený zaujímavými mechanikami, ktoré robia daný titul úspešným.


Zdroj: drago-entertainment.com

Premisa je v skutočnosti veľmi jednoduchá. Hráč v pozícii majiteľa čerpacej stanice na Route 66 má za úlohu vytvoriť a najmä riadiť úspešný biznis. Je potrebné zabezpečiť bezchybnú starostlivosť o zákazníka, rozšíriť portfólio služieb a v neposlednom rade zaistiť čisté a príjemné pracovné prostredie.


Zdroj: drago-entertainment.com

Neodmysliteľnou zložkou hry je predovšetkým zábava, ktorá vás pri danom simulátore udrží dlhé hodiny. Tá sa dostáva do popredia prostredníctvom mechaniky minihier. Dalo by sa tvrdiť, že práve tento prvok sa po čase prepadne do akéhosi stereotypu. Štúdio DRAGO Entertainment však hráčom sľubuje postupné pridávanie nových a obmieňanie starých minihier prostredníctvom aktualizácií.

Gas Station Simulator vás pripúta k stoličkám aj vďaka viditeľnému pokroku. Z malej čerpacej stanice to dokážete dotiahnuť na veľkú úspešnú spoločnosť. Každý jeden malý detail, ktorý v hre urobíte, sa viditeľne premietne na vašej ceste za úspechom. Hrateľnosti nahrávajú aj nepredvídateľné udalosti (eventy), ktoré sú v hre prítomné. Keďže samotný titul vás do ničoho netlačí a hlavným prvkom hry je sloboda, tak je len na vás ako si s takými situáciami poradíte.


Zdroj: drago-entertainment.com

Prax robí majstra! Takéto heslo by sme mohli použiť pri predstavení tohto unikátneho počinu. Vaše mikromanažérske schopnosti sú nesmierne dôležité. Je potrebné vziať do úvahy hladiny paliva, dostatok zásob, primeraný plat a spokojnosť vašich zamestnancov. Dôležitou súčasťou úspešnej firmy je aj udržiavanie čistoty na pracovisku.

Aj napriek panike a chaosu, ktorý pri riadení čerpacej stanice zažijete, vám Gas Station Simulator poskytne príjemný relax po celú dobu hrania. Možnosť prispôsobiť si všetko, čo vidíte, je len čerešničkou na torte (od množstva farieb až po orientáciu jednotlivých políc v čerpacej stanici). To všetko robí z daného zážitku dokonalý celok, ktorý funguje výborne. Stále vás hra nepresvedčila? Osloboďte svojho podnikateľského ducha a dajte tomu šancu! Verte, že vás titul príjemne prekvapí.

Zdroj: steampowered.com, kotaku.com

Zdieľať tento článok: